مشخصات فردی و زندگینامه
نام:حسین
نام خانوادگی:فاضلی
پست الکترونیک:myname@yahoo.com
تخصص ها:فقه و اصول

زندگی نامه

اینجانب محمد حسین فاضل (حسین فاضلی) متولد 1344 ش خوب به یاد ندارم در سن 6 تا 7 سالگی به مکتب خانه رفتم قرآن کریم را همراه چند کتاب فارسی در طی چند ماه فرا گرفتم بعد از آن سال متاسفانه تا سن 12 سالگی نتوانستم ادامه تحصیل بدهم به دلیل اینکه نه در مکتب خانه بیش از مواد یاد شده آموزش داده می شد و نه مدرسه دولتی وجود داشت در آن محل و نه شرایط رفتن به مدارس علمیه را داشتم. هرچند پدر حقیر روحانی بود و در آن زمان در یکی از مدارس دور دست از محل زندگی ما مشغول تدریس بود.
به هرحال علاقه وصف ناشدنی برای فراگیری علوم و معارف اسلامی داشتم و همین کشش و شیفتگی درونی حقیر را در سن 12 سالگی به مدرسه علمیه کشاند و یک سال موفق شدم که در یکی از مدارس علمیه آن منطقه محل سکونتمان راه یابم و در طی یکسال تحصیلى حدود (7 ماه) امثله، صرف میر و چند کتاب کوچک دیگر از جامع المقدمات رانزد اساتید آن مدرسه فرا بگیرم. باز هم متاسفانه برای سال بعد عواملی سبب شد که نتوانم ادامه تحصیل بدهم تا این که در سال 1357 (دقیقا دو سال بعد) جنبشهای مردمی علیه دولت کمونیستی افغانستان آغاز شد تا این که یکسال نگذشت که شورشهای ملی تبدیل به قیام و مقاومت اسلامی علیه دولت و متجاوزین روسی به افغانستان گردید و زمینه تحصیل در داخل کشور به کلی از بین رفت.
و در سنین 16- 15 سالگی و در بحبوحه جنگهای خستگی ناپذیر نیروهای مقاومت افغان علیه متجاوزین حقیر، پدر و خانواده را مجبور ساخته برای مهاجرت به ایران و هدف از این هجرت فقط و فقط دست یابی حقیر به فراگیری معارف اسلامی بود. تا این که بعد از چند سال تکاپو در پی گمشده ام 29/9/1361 به آرزویم رسیدم. در تاریخ یاد شده وارد شهر مقدس مشهد شدیم و فردای ورود به مشهد مقدس پدرم حقیر را به مدرسه علمیه عباسقلینمان برده با مساعدت طلبه های همشهری بایم اتاق تهیه کردند ( والبته نحوه ورود به مشهد مقدس و مدرسه علمیه خود داستان شیرین و به یاد ماندنی دارد.) مجددا از صرف به نحو حفظی ( و به صورت صرف کانیزی) شروع کردم نزد استاد سید عیسی عادلی و حدود هفت الی هشت ماه جامع المقدمات را با تمام کتابهایش به پایان رساندم. صمدیه، سیوطى، مطول و معالم الاصول را نزد استاد بی بدیل حجت هاشمی خراسانی تلمذ کردم. مغنی باب اول و باب چهارم و مختصر المعانی را نزد استاد شیخ باقر واعظی فرا گرفتم و همچنین حاشیه ملا عبدالله که استاد واعظی در تدریس حاشیه مشهور است. شرح شمسیه نزد یکی از اساتید خاوری آموختم.
اصول الفقه علامه مظفر را نزد استاد ذاکری و استاد صالحی نیشابوری فرا گرفتم. جلدین شرح لمعه را نزد سید الاستاد آسید میرزا حسن صالحی از اساتید کهن و معروف حوزه علمیه مشهد مقدس فرا گرفتم تا اینکه در سال 1366 از فراگیری کتب حوزوی تا رسائل و مکاسب فراغت یافتم و در عین حال کتابهای پایین تر را همیشه تدریس می کردم و در سالهای 68-67 کتاب وزین کشف المراد را نزد استاد سید جعفر سیدان و استاد فقید آیت الله شیخ عیسی محقق معروف به محقق خراسانی فرا گرفتم و نیز شرح منظومه را نزد استاد محقق خراسانی تلمذ نمودم. (آیت الله محقق خراسانی ادیب، فیلسوف، فقیه و اصولی کم نظیر بود که بی نام و نشانه زیست و مظلومانه و تاثر انگیز دار فانی را وداع گفت. مسئولین اداره حوزه علمیه مشهد مقدس آن زمان بی محبتیهای زیادی نسبت به شخصیت محقق خراسانی مرتکب شدند. درس خارج فقه شروع کرد مقسمین شهریه به دستور مافوق توهینا گفتند باید خود او بیاید شهریه دریافت کند و حال اینکه در پی عذر موجه چند سال بود که شهریه او را واسطه دریافت می کرد.  تدریس شرح منظومه دوره اخیر را حقیر شخصا بر ایشان تحمیل نمودم و برای تسهیل زمینه تدریس ایشان در بعضی اماکن و تسهیل در امر ایاب و ذهاب او نزد بعضی مسئولین رفتم آشکارا توهین کردند. امیدوارم که خداوند متعال در یوم النشور از آنان بازخواست کند.) مکاسب را (قسمت بیع و خیارات) نزد استاد آیت الله سید حسن مرتضوی شاهرودی از اساتید بزرگ دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد مقدس تلمذ کردم. رسائل شیخ اعظم را نزد استاد سید حسن صالحی مسبوق الذکر و آقای عباسپور فرا گرفتم به اضافه استماع یک دوره کامل نوارهای استاد اعتمادی که همه را به رشته تحریر درآوردم و الان موجود است. جلدین کفایه الاصول را نزد استاد رضازاده( از اساتید خارج اصول حوزه علمیه مشهد) تلمذ کردم به علاوه یک دوره کامل نوارهای آیت الله فاضل لنکرانی را نیز استماع نموده و تمام نوشتم که هم اکنون در تدریس از آنها استفاده می کنم. تفسیر سوره های از قرآن کریم را نزد استاد فقید آیت الله شیخ صادق سعیدی کاشمری فرا گرفتم.
استاد سعیدی از اساتید بنام حوزه مشهد مقدس و مفسر ژرف نگر و محقق و مدقق نکته سنج بود روحش شاد. و از سال 1370ش در درس خارج فقه و اصول نمونه علم و عمل استاد فرزانه آیت الله شیخ میرزا علی فلسفی اعلی الله مقامه حضور یافتم و سه سال واندی ( تا آخرین روزهای اقامت در مشهد) از محضر پرفیض آن نمونه اخلاق و تواضع به قدر استعداد فیض بردم و همزمان حدود یکسال و اندی در درس خارج فقه استاد آیت الله مرتضوی نیز بهره می بردم. و در سال 1374 بعد از 13 سال اقامت در مشهد مقدس به حوزه علمیه قم شد و حال کردم و اکنون نزدیک به 12 سال است که غلام حلقه به گوش (علمی) وحید دهر و فرید عصر آیت الله وحید خراسانی هستم و به قدر استعداد از محضر ایشان مستفیض می شوم و مدتی هم از محضر آیت الله فقید میرزا جوادآقا تبریزی استفاده کردم. اشارات بوعلی و چند جلد از اسفار صدر المتالهین را نیز نزد بعضی اساتید و بیشتر از طریق نوارهای علامه حسن زاده آملی و آیت الله محمدی گیلانى  استفاده کرده ام.  از سال 1374 که در حوزه علمیه قم مستقر شدم تاکنون الحمدلله توفیق تدریس و تدرس هر دو را داشته ام ( چنانکه در حوزه علمیه مشهد مقدس نیز الحمدلله توفیق رفیق بود.) از صرف میر تا پایان شرح لمعه را تا کنون چندین بار تدریس کرده ام.
یک دوره تمام کفایه الاصول را تدریس نموده و دور دوم تا مشتق اصحاب مصاحبت داشته و سرانجام از نداشتن جا و محل تدریس آرام کلافه شده با عذرخواهی و تاسف رها کردند. و اکنون نیز در روز چهار درس می گویم و در عین حال در هر دو درس خارج اصول و فقه شیخنا الاستاد وحید خراسانی حضور مستمر و فعال دارم.